HEM            OM MIG            GALLERI            CV            UTSTÄLLNINGAR            KONTAKT
 
 
 
 
 
 
 
Välkomna in till min bildvärld
Jag heter Britta Dahlberg född 1952 i Köinge, en liten by 2 mil utanför Falkenberg. Tidigt fick jag upptäcka glädjen i färgen och formen då mina föräldrar gärna åkte på konstutställningar vilket inte var så vanligt på landet på 50 och 60 talet. Mamma var en kreativ person som målade akvarell, komponerade vackra textilier i sin vävstol och kunde göra de vackraste blomsterbuketter av trädgårdens blommor. Jag hade också förmånen att ha en teckningslärare i realskolan som var inspirerande och lät oss pröva färgens olika möjligheter.

Dock valde jag en helt annan yrkesbana och har i år (2015) pensionerats från ett 40 årigt yrkesliv som diakon i Svenska kyrkan.

Men måleriet, färgen och formen har hela tiden funnits vid min sida och varit en följeslagare som gett mig utlopp för känslor, tankar och inte minst glädje.

"Att måla är att se". Genom att teckna övar jag mitt öga att se former och rörelser. I många år har jag regelbundet tecknat kroki. Teckningarna har ibland översatts till målningar som i mitt fall i huvudsak är oljemåleri. Oljan är ett "förlåtande" temperament som ger mig möjlighet att måla över och göra om till dess jag når det resultat som jag önskar.

Ibland målar jag också i akvarell. Där bestämmer vattnet och pigmentet. Akvarell är för mig överraskningens temperament.

Motiven i mitt måleri skiftar. Naturen och växtligheten är en stor inspirationskälla liksom människan. I bilderna kan jag ibland åskådliggöra människans utsatthet eller ge uttryck för kroppens rörelse.